Jaunais Renault Twingo maksās 100 €/mēnesī

0

Renault to raksturo kā “Eiropas Kei automašīnu”, kas solās būt par 50% efektīvāka nekā pašreizējie mazie elektroauto.

Renault Twingo E-Tech

Renault Twingo E-Tech (Publicitātes attēls)

Renault to raksturo kā “Eiropas Kei automašīnu”, kas solās būt par 50% efektīvāka nekā pašreizējie mazie elektroauto.

Renault Twingo E-Tech elektriskais prototips ir vīzija par jauno Twingo, kas debitēja tālajā 1992. gadā. Renault saka, ka ceturtās paaudzes sērijveida Twingo būs pieejams 2026. gadā par līzinga cenu, kas būs mazāka par 100 EUR mēnesī, vai iegādes cenu zem 20 000 EUR.

Renault Twingo E-Tech
Renault Twingo E-Tech (Ražotāja attēls)

2026. gada Twingo ir acīmredzami iedvesmojies no pirmās paaudzes Twingo. Lai gan tas saglabā oriģinālo Twingo raksturīgo kastes dizainu, tam ir piecas durvis, nevis trīs. Priekšējie un aizmugurējie lukturi ir līdzīgi oriģinālajam Twingo, tāpat kā trīs pārsega ventilācijas atveres, kas nu ir izmantotas kā akumulatora uzlādes līmeņa indikatori. Iespējams, iekšpusē ir arī dažas retro stila norādes, taču interjera dizains vēl nav atklāts.

Tas būs arī līdz šim visefektīvākais Renault elektroauto ar enerģijas patēriņu 10 kWh/100 km (degvielas ekvivalents būtu 1 litrs/100 km). Ar šādu patēriņu četrvietīgais Twingo liktu Smart ForTwo nobālēt (16 kWh/100 km pēc WLTP).

Renault Twingo E-Tech
Renault Twingo E-Tech (Ražotāja attēls)

Citas specifikācijas netika paziņotas, taču nākamās paaudzes Twingo, visticamāk, ir veidots uz CMF-BEV platformas, kas nesen tika pārdēvēta par AmpR Small. Šo platformu izmantos arī Renault 5 un Renault 4, kas jau drīzumā ieradīsies arī Latvijā.

Interesanti, ka Renault Group un Ampere izpilddirektors Luka de Meo teica, ka Twingo būs autoražotāja zemo izmaksu atbilde Ķīnas konkurentiem. Renault vēlas pierādīt, ka tas spēj izstrādāt elektroauto tikpat ātri kā Ķīnas ražotāji, piedāvājot Twingo vien 2 gadu laikā no izziņošanas brīža.

Renault Twingo E-Tech
Renault Twingo E-Tech (Ražotāja attēls)

de Meo salīdzināja nākamās paaudzes Twingo ar Japānas Kei automašīnām. Pēc Renault domām, 2026. gada Twingo būs “piemērots pilsētas transportlīdzeklis”.

Twingo ir Eiropas Kei automašīna. Tas ir ļoti inteliģents koncepts. Nav jēgas izmantot 2,5 tonnas smagu automašīnu, lai pilsētā pārvietotu vienu cilvēku.

Renault Group un Ampere izpilddirektors Luka de Meo

Eiropā A segmentā jaunais Twingo nebūs vienīgais. Tam piebiedrosies Volkswagen ID.1, Citroën e-C3 un, iespējams, Tesla Robotaxi versija ar stūri un pedāļiem, nemaz nerunājot par pieaugošo elektrisko automašīnu skaitu no Ķīnas. .

Ja rakstā pamanīji kļūdu, padod mums par to ziņu, iezīmējot ačgārno tekstu un nospiežot Ctrl+Enter. Paldies!

0 0 balsojumi
Raksta novērtējums
Pieraksties
Paziņojums no
guest
0 Komentāri
jaunākais
vecākais visbalsotākais
Iekšējās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
0
Dalieties ar savām domām/komentējiet!x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: