Četru Citroën elektroauto debija Baltijas lielākajā auto izstādē

0

Rīgas autošovā “Auto 2022” franču ražotājs Citroën demonstrēja virkni jaunumu. Īpašā preses konferencē Citroën pārstāvji parādīja un prezentēja, kā izskatās elektrificēta un ilgtspējīga nākotne.

Citroen pirmizrādes Rīgas Auto izstādē 2022

Citroen pirmizrādes Rīgas Auto izstādē 2022

Rīgas autošovā “Auto 2022” franču ražotājs Citroën demonstrēja virkni jaunumu. Īpašā preses konferencē Citroën pārstāvji parādīja un prezentēja, kā izskatās elektrificēta un ilgtspējīga nākotne.

Rīgā notiekošā auto izstāde ir lielākais nozares pasākums Baltijas valstīs, kurā ik gadu tiek prezentēti reģiona svarīgākie jaunumi. Šeit pulcējas ražotāji no visas pasaules, kā arī tiek demonstrēti auto rūpniecības tehnoloģiskie jauninājumi un ekskluzīvi modeļi. Citroën šogad izrādija savus inovatīvākos produktus, kas starptautiskajos testos jau saņēmuši atzinību un pozitīvas atsauksmes.

Franču ražotājs savā stendā bija izlicis piecus lādējamos modeļus: jaunos plug-in hibrīdus C5 X un C5 Aircross, elektrisko ë-Berlingo, pasaulslaveno Ami un kompaktā segmenta elektroauto ë-C4. Četriem no tiem – C5 X, C5 Aircross, ë-Berlingo un Ami – tā ir debija Baltijas tirgū.

Pilnībā elektriskie auto

Rīgas autošovā Citroën elektrificētajā stendā bija apskatāmi trīs pilnībā elektriski automobiļi: ë-C4 un divi modeļi, kas piedzīvoja debiju, – ë-Berlingo un Ami.

Citroen e-Berlingo
Citroen e-Berlingo

Universālajam vieglajam auto ë-Berlingo ir septiņas sēdvietas un salons ar 4000 litru ietilpību, tāpēc tajā varēs ielikt visu nepieciešamo, tai skaitā velosipēdus, slēpes un citus aktīvās atpūtas atribūtus. Bagāžnieka lielums atkarībā no izvēlētās versijas ir no 775 līdz 1050 litriem.

Cilvēki, kas meklē ģimenes mašīnu, novērtēs arī efektīvos sēdekļus: ë-Berlingo tie ir veidoti tā, lai nodrošinātu vislabāko redzamību. Šim modelim ir īpaši lieli logi, tāpēc salonā ir sevišķi gaišs. Mierīgi var justies arī tie, kam ir aktuāli aizmugurē sasēdināt trīs bērnus, – otrajā rindā ir trīs pilnīgi atsevišķi sēdekļi, un tas visiem ļauj justies daudz ērtāk.

Citroen Ami
Citroen Ami

Mazais Citroën Ami līdz ar prezentāciju Rīgas autošovā piektdien piedzīvo debiju arī Latvijas tirgū. Ekskluzīvais modelis ir viens no retajiem mazajiem elektroauto, ar kuru drīkst braukt jau no 16 gadu vecuma. Tajā ir divi sēdekļi, stilīgs un vienkāršs interjers, savukārt eksterjers, izmantojot visdažādākās detaļas, ir viegli pārveidojams atbilstoši pircēja vēlmēm un gaumei. Ar pilnu akumulatora uzlādi, kas aizņem tikai 3 stundas no mājsaimniecības elektroligzdas, Ami spēj nobraukt līdz 75 km distanci.

Uzlādēts viedoklis

Visā autoizstādē bija tikai viens modelis, kas visiem izraisīja emocijas – Citroen Ami. Visi gribēja to apčamdīt, iesēsties un nobildēt. Kopumā Uzlādēts saskaitīja 27 dažādus EV, kas pēc skata likās, ka ir aptuveni 1/3 no visām automašīnām, kas bija galvenajā zālē.

Ja rakstā pamanīji kļūdu, padod mums par to ziņu, iezīmējot ačgārno tekstu un nospiežot Ctrl+Enter. Paldies!

0 0 balsojumi
Raksta novērtējums
Pieraksties
Paziņojums no
guest
0 Komentāri
Iekšējās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
0
Dalieties ar savām domām/komentējiet!x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: