Enefit atklāj pirmos publiskā elektroauto uzlādes tīkla punktus Latvijā sadarbībā ar veikaliem top!

0

Paplašinot savu elektroauto uzlādes tīklu Baltijā Enefit Volt, energouzņēmums Enefit atklājis Latvijā pirmos publiskos elektroauto uzlādes punktus pie veikaliem top! Iecavā, Dobelē, Tukumā un drīzumā arī Rīgā.

Enefit Volt un top! sadarbības atklāšana

Enefit Volt un top! sadarbības atklāšana (Publicitātes attēls)

Paplašinot savu elektroauto uzlādes tīklu Baltijā Enefit Volt, energouzņēmums Enefit atklājis Latvijā pirmos publiskos elektroauto uzlādes punktus pie veikaliem top! Iecavā, Dobelē, Tukumā un drīzumā arī Rīgā.

Vienlaikus šogad plānots izbūvēt pirmās lieljaudas uzlādes stacijas uz starptautiskajām maģistrālēm un veidot sadarbību arī ar citiem lielveikalu tīkliem, tādējādi atbalstot gan pilsētvidē un tās apkaimēs dzīvojošos elektroauto īpašniekus, gan nodrošinot vienotu uzlādes tīkla pārklājumu visā Baltijā. Enefit Volt publiskais uzlādes tīkls Latvijā izmanto tikai zaļo enerģiju, un tā attīstībā šogad plānots investēt nepilnus 3 miljonus eiro.

Pirmie Enefit Volt uzlādes punkti Latvijā atvērti pie veikaliem top! Edvarta Virzas ielā 2 Iecavā, Muldavas ielā 3A Dobelē, Eksporta ielā 6 Tukumā un drīzumā arī Zalves ielā 46A Rīgā. Apmeklētājiem pieejamas  uzlādes iekārtas ar 22 un 47 kilovatu jaudu. Līdz gada beigām ar Enefit Volt lādētājiem kopumā plānots aprīkot 20 veikalus top!, nodrošinot uzlādes iespējas visā Latvijā. Ārpus Rīgas publiskās uzlādes punktu izvietojumu iecerēts fokusēt Daugavpils, Tukuma, Bauskas un Limbažu virzienā. Tāpat kā Igaunijā, arī Latvijas uzlādes stacijās tiks nodrošināta elektroauto uzlāde ar videi draudzīgā veidā ražotu enerģiju.

Publiskās uzlādes infrastruktūras attīstība jau pērn tika noteikta par vienu no Enefit prioritātēm, un kopš tā laika esam paveikuši daudz, lai jau šovasar piedāvātu Latvijas elektroauto īpašniekiem ērtas uzlādes iespējas. Jauno uzlādes punktu izvietojums pie veikaliem top! nav izvēlēts nejauši – tas vērsts uz apkārt esošo daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, lai atbalstītu un motivētu tos daudzdzīvokļu namu iemītniekus, kuri labprāt izvēlētos elektroauto, taču līdz šim viņus atturējusi uzlādes infrastruktūras nepieejamība.

Enefit vadītājs Mārtiņš Vancāns

Mēs esam patiesi priecīgi, ka sadarbībā ar Enefit pie veikaliem top! atklājam mūsdienīgas elektroauto uzlādes stacijas Rīgā, Dobelē, Iecavā, Tukumā un drīzumā arī citās Latvijas pilsētās. Šī sadarbība apliecina veikalu tīkla top! apņemšanos nodrošināt ilgtspējības politiku, kā arī sniegs mūsu klientiem un apkārtējo māju iedzīvotājiem ērtas un videi draudzīgas iespējas elektroauto uzlādei. Ir ļoti būtiski, lai elektroauto īpašniekiem nebūtu jāraizējas par savu spēkratu uzlādi, tāpēc šī sadarbība mums ir būtiska veikalu tīkla attīstībai Latvijas pilsētās. Gaidīsim ikvienu pie veikaliem top!, lai būtu daļa no jūsu ilgtspējīgā ceļojuma. 

Ilze Priedīte, veikalu tīkla top! valdes locekle un mārketinga direktore

Paralēli sadarbībai ar lielveikaliem Enefit šogad turpina attīstīt arī lieljaudas infrastruktūru CEF projekta ietvaros, izvietojot lādētājus uz maģistrālajiem autoceļiem. Primāri šogad fokuss tiek likts uz maģistrālēm, kas savieno Latviju ar Lietuvu un Igauniju. Pirmie projekti šogad tiks īstenoti Rīgā – Brīvības ielā pie VEF un Mūkusalas ielā, kam sekos uzlādes punktu izveide pie Via Jūrmala Outlet Village un pie viesnīcas Porto Resort uz Tallinas šosejas.

Uzlādes punktu atrašanās vietas ir izvēlētas tā, lai elektroauto lietotāji varētu apvienot auto uzlādi ar citu pienākumu veikšanu, kā arī, lai būtu ērti piestāt, veicot tālāku ceļu. Kopumā piecās vietās uz Ventspils, Bauskas un Tallinas šosejas plānots izbūvēt desmit Enefit Volt ātrās uzlādes stacijas ar 240 kilovatu jaudu vienā spraudnī, kas ļauj uzlādi veikt vien 20 minūtēs. Šobrīd tas ir viens no jaudīgākajiem pieejamiem uzlādes risinājumiem pasaulē, un katrā vietā būs divas uzlādes iekārtas, sniedzot iespēju vienlaikus pieslēgt četrus elektroauto un atvieglojot maršruta plānošanu garāku distanču veicējiem.

Enefit vadītājs Mārtiņš Vancāns

Enefit Volt tīklā jau darbojas vairāk nekā 200 publisko uzlādes vietu Igaunijā, 48 – Lietuvā un 18 – Polijā. Kopumā līdz 2025. gada beigām Enefit grupas uzņēmumi Baltijā un Polijā plāno izbūvēt vairāk nekā 700 publisko uzlādes iekārtu, no tām 130 lādētājus ar 300 kilovatu jaudu un 120 lādētājus ar jaudu no 100 līdz 240 kilovatiem, kas būs būtisks solis ceļā uz kopējo mērķi – izveidot 1000 jaunu publisko uzlādes staciju.

Ja rakstā pamanīji kļūdu, padod mums par to ziņu, iezīmējot ačgārno tekstu un nospiežot Ctrl+Enter. Paldies!

0 0 balsojumi
Raksta novērtējums
Pieraksties
Paziņojums no
guest
0 Komentāri
jaunākais
vecākais visbalsotākais
Iekšējās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
0
Dalieties ar savām domām/komentējiet!x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: