1’500 $ skrituļdēlis pret 150’000 $ elektromobili

0
Boosted Board pret Tesla

Visdārgākais Boosted Board skrituļdēlis Dual+ sacenšas pret visdārgāko Tesla Model S elektromobili P100D. Iznākums ir pat ļoti paredzams.

Uz ielām var redzēt visdažādākos elektriskos transportlīdzekļus (ETL) – automašīnas, divriteņus, skrejriteņus, mopēdus un skrituļdēļus. Visdrīzāk ir dzirdēts par un varbūt par redzēta uz ielas Tesla elektriskā automašīna. Šajā vasarā, ja gadījies būt uz kāda no retajiem Rīgas veloceliņiem, ir liela iespējamība, ka ir redzēts, ka garām pabrauc kāds ar garu skrituļdēli (longboard), bet kāju nepieliek pie zemes pat nobraucot vairākus krustojumus. Ja pirmais liekas jau saprotama lieta, tad elektriskie skrituļdēļi vēl daudziem liek pagriezt galvas.

Populārākie brendi starp e-skrituļdēļiem ir Boosted Board un Meepo. Tie neaizņem daudz vietas, ir viegli, spēj nobraukt 20+ km ar vienu uzlādi. Atšķirībā no elektromobiļa, ja beidzas baterija, var turpināt ceļu ar atsperšanos.

Meepo Board
Meepo Board. Avots: meepoboard.com

YouTube lietotāji Sam Sheffer un MKBHD sacentās ar saviem ETL. Sam Sheffer brauca ar Boosted Board Dual +, bet MKGHD ar Tesla Model S P100D.

Boosted Board ir aprīkots ar 99 Wh bateriju paku, kas, izmantojot pilnu jaudu, dod iespēju nobraukt aptuveni 9 km. Tesla ir aprīkota ar 100’000 Wh bateriju paku, kas sastāv no līdzīgām baterijām kā Boosted, bet ļauj veikt aptuveni 500 km pirms nepieciešama uzlāde. Abiem ETL ir mobilās aplikācijas, kas ļauj daļēji kontrolēt transportlīdzekli.

Boosted lielākais ātrums ir 35 km/h gan uz priekš, gan atpakaļ, bet Tesla ir ar programmatūru limitēta līdz 250 km/h.

Sacensības skatieties zemāk esošajā video (sākot no 6:30).

Ja rakstā pamanīji kļūdu, padod mums par to ziņu, iezīmējot ačgārno tekstu un nospiežot Ctrl+Enter. Paldies!

0 0 balsojumi
Raksta novērtējums
Pieraksties
Paziņojums no
guest
0 Komentāri
Iekšējās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
0
Dalieties ar savām domām/komentējiet!x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: