Oslo apņemas samazināt emisijas par 95% līdz 2030. gadam

2

11 gadu laikā Norvēģijas galvaspilsēta plāno panākt 95% samazinājumu ar CO2 saistītajām emisijām. Šāds plāns ietver ne tikai pāriešanu uz bezizmešu transportu, bet arī mainīt transporta sistēmas uzsvaru.

Dūmi debesīs

Dūmi debesīs

11 gadu laikā Norvēģijas galvaspilsēta plāno panākt 95% samazinājumu ar CO2 saistītajām emisijām. Šāds plāns ietver ne tikai pāriešanu uz bezizmešu transportu, bet arī mainīt transporta sistēmas uzsvaru.

Samazinājumu par 95% tiek plānots īstenot salīdzinājumā ar emisijām 2009. gadā, līdz kuram sniedzas Norvēģijas Vides aģentūras datubāzes informācija par pašvaldību emisijām.

Šī ir visambiciozākā klimata stratēģija jebkurai lielpilsētai pasaulē. Kopā ar Oslo iedzīvotājiem un ekonomikas ietekmētājiem gribam nākamos 11 gadus strādāt, lai likvidētu atlikušos siltumnīcas efekta izraisošo gāzu emisiju avotus šajā pilsētā.

Oslo mērs Raimonds Johansens

Viens no pasākumiem, kas tiek plānoti šī mērķa sasniegšanai, ir panākt, lai visas automašīnas Oslo būtu bezizmešu, lai gan pašvaldība vēl nevēlas aizliegt benzīna un dīzeļa automašīnu lietošanu.

Oslo, kas šogad ir Eiropas Zaļā galvaspilsēta, grib samazināt automobiļu satiksmi par vienu trešdaļu salīdzinājumā ar 2015. gadu, uzsverot sabiedriskā transporta, veloceliņu un gājēju ietvju nozīmi.

Norvēģija, kas ir lielākā naftas ieguvējvalsts Rietumeiropā, jau ir pirmajā vietā pasaulē pēc elektromobiļu skaita uz vienu iedzīvotāju. Norvēģija arī ir izvirzījusi mērķi panākt, lai no 2025. gada visi jaunie šajā valstī pārdotie automobiļi būtu bez emisijām.

Avots: france24

Ja rakstā pamanīji kļūdu, padod mums par to ziņu, iezīmējot ačgārno tekstu un nospiežot Ctrl+Enter. Paldies!

0 0 balsojumi
Raksta novērtējums
Pieraksties
Paziņojums no
guest
2 Komentāri
jaunākais
vecākais visbalsotākais
Iekšējās atsauksmes
Skatīt visus komentārus
msh
msh
Viesis
16/08/2019 12:53

Diez cik lielu daļu no oslo iedzīvotājiem šie ir paredzējuši izdzīt vai nogalināt lai ierakstītos tajos 95%? CIlvēki tak arī izdala ļauno oglekļa dioksīdu….

Сергей Шилько
16/08/2019 08:50

Labs piemērs citām pilsētām.

2
0
Dalieties ar savām domām/komentējiet!x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: